කෘත්‍රිම රසකාරක භාවිත කරන්න එපා
Tuesday, 16 April 2019 - 9:03 | Views - 1,441
අවුරුදු සමයේ ආහාර රස ගැන්වීම සඳහා කෘත්‍රිම රසකාරක හා වර්ණක භාවිතයෙන් වැළකී සිටින ලෙස කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුවේ වැඩබලන නියෝජ්‍ය අධ්‍යක්ෂ අනෝමා සේනාරත්න මහත්මිය ප්‍රකාශ කරයි.

මේ සම්බන්ධයෙන් 'දිනමිණ' සිදුකළ විමසුමක දී වැඩිදුරටත් අදහස් දැක්වූ සේනාරත්න මහත්මිය මෙසේද කීය...

මෙය අවුරුදු සමය වගේම සෑමදිනටම පොදු දෙයක් වෙනවා. මන්ද වර්තමානයේ ඇතැම් ආහාර නිෂ්පාදනය සඳහා බහුලව කෘත්‍රිම රසායනික ද්‍රව්‍ය භාවිත කෙරෙනවා පමණක් නොව ඊට අපද්‍රව්‍ය ද එක් කරන බව සඳහන් කළ යුතුයි. ඇතැම් විට ආහාර රසකිරීම හා වර්ණ ගැන්වීම සඳහා අනුමත ප්‍රමාණයන්වලට වඩා කෘතිම රසකාරක එකතු කරනවා. එසේ එක්කළ ආහාර ශරීරයට අහිතකරයි. රසකාරක වගේම සීනි, තෙල් හා දියලුණු වැනි දේවල් ද භාවිතය අඩුකර ගන්න හැකි නම් ශරීරය නිරෝගිව පවත්වාගෙන යන්න හැකි වෙනවා. මේවා පිළිබඳ ජනතාව නිරන්තර අවධාන‍යෙන් සිටිය යුතුයි. සෞඛ්‍ය අමත්‍යාංශය, කෘෂිකර්ම අමත්‍යාංශය ඇතුළු ආයතන කිහිපයක් එක්ව මේ වෙනුවෙන් පුළුල් වැඩසටහනක් ආරම්භ කර තිබෙන අතර ඒ උපදෙස් ප්‍රයෝජනයට ගන්නා ජනතාවගෙන් ඉල්ලා සිටිනවා.
Share This Article
Hiru Tv Blog
රට වටේම මුහුදක් තිබුණත් අපේ රටේ මත්ස්‍ය...
Hiru Tv Blog
අපේ සිරුරේ නිසි ක්‍රියාකාරීත්වය සඳහා...
Hiru Tv Blog
ඕනෑම ආකාරයක ව්‍යායාම ක්‍රමයක් සෞඛ්‍යයට...
Hiru Tv Blog
Wednesday, 20 May 2020 - 15:27
Hiru Tv Blog 1,297 Views
පහසුවෙන්ම හොඳ ප්‍රෝටීන් සැපයුමක් ලබාගත...
Hiru Tv Blog
අමතකවීම් වළක්වා, බෝ නොවන රෝග නසා වියපත්...
Hiru Tv Blog
කොරෝනා වෛරස් වසංගතය හේතුවෙන් සිය විවාහ මංගල උත්සවය අවලංගු කිරීමට සිදුවූ වෛද්‍යවරයෙකු...
Hiru Tv Blog
ජැක්සන් ඇන්තනීගේ පුත් අකිල ධනුද්දර කියන්නේ කවුරුත් දන්න කවුරුත් ආදරේ කරන දක්ෂ...
Hiru Tv Blog
රංගන ශිල්පි රිතු ආකර්ෂා මනාලියක් ලෙසින් හැඩගැන්වුණු ඡායාරූප පෙලක් අන්තර්ජාලයේ...
Hiru Tv Blog
ඇසට සම්බන්ධ කළ කාචයක් මගින් විවිධ තොරතුරු විශේෂ තිරයක් නැතිව බලා ගන්නට පුළුවන්...
Hiru Tv Blog
රොබට් ඩවුනි ජූනියර් කාගේත් ආදරයට පාත්‍ර වූයේ ටෝනී ස්ටාර්ක් හෙවත් අයන් මෑන්ගේ...
Hiru Tv Blog
ඇමරිකාවේ Federal Trade Commission විසින් කල පරීක්ෂණයකට අනුව Youtube පරිශීලනය කරන දරුවන්ගේ දත්ත...
Top